İçeriğe geç

Linux'da Salome-Meca Kurulumu

By Nedir Ymamov

Salome meca, code aster çözücüsüyle birlikte herşeyi içeren bir sonlu elemanlar çözüm programıdır. pre, post ve solver aynı paket içinde yer almaktadır. Öncelikle Salome-Meca’yı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.

http://www.code-aster.org/spip.php?article303

Salome_meca bir yandan inerken aynı anda gerekli olan kütüphaneleri bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Terminale aşağıdaki kodları yapıştırarak enter’a basın ve şifrenizi girin.

sudo apt-get install python3-dev python3-numpy tcl tk bison flex liblapack-dev libblas-dev libopenblas-dev libopenblas-base libqt5concurrent5 libqt5opengl5 libqt5multimediawidgets5 net-tools libnlopt0 python2-minimal
Yukarıdaki yaptığınız işlem tamamlandıysa. sonrasında aşağıdaki kodları terminale yapıştırarak kütüphane yüklemelerine devam ediniz. (Videodaki 3. ve 4 basamağın sıralaması önemli değil)  

cd wget http://ftp.br.debian.org/debian/pool/main/libf/libffi/libffi6_3.2.1-9_amd64.deb

sudo gdebi libffi6_3.2.1-9_amd64.deb

Ek kütüphaneler yüklendiyse ve salome-meca’da indiyse, şimdi kurulum işlemine geçebiliriz. Aşağıdaki kodu terminale yapıştırırsanız yükleme başlayacaktır. (İlk satırdaki cd ~/Downloads : salome-meca’yı indirdiğimiz klasör. Bilgisayarınızda bu klasörün adı başkaysa lütfen cd’nin yanına o klasörün adını yazınız, örn. cd ~/İndirilenler)

cd ~/Downloads

tar xvf salome_meca-2020.0.1-1-universal.tgz ./salome_meca-2020.0.1-1-universal.run

Son olarak kurulum sonunda bazı düzeltmeler için aşağıdaki satırı terminale yapıştırın. Böylece kurulum tamamlanmış olacak.

cd ~/salome_meca/V2020.0.1_universal_universal/prerequisites/debianForSalome/lib

ln -s /usr/lib/x86_64-linux-gnu/libffi.so.6 libffi.so.6

mv libstdc++.so _libstdc++.so

mv libstdc++.so.6 _libstdc++.so.6

mv libstdc++.so.6.0 _libstdc++.so.6.0

mv libstdc++.so.6.0.22 _libstdc++.so.6.0.22

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir