İçeriğe geç

Bahar Ebru Ezer

Prepomax ile bir kirişe burulma momenti uygulanarak burulma analizi gerçekleştirilmiştir. Bunun için dönme merkezi belirlenmiş ve sonrasında sınır şartları uygulanarak bir analiz geçekleştirilmiştir.

Prepomax oldukça kolay bir sonlu elemanlar pre-post programı. Güvenirliliğini ispatlamış Calculix çözücüsü için girdi dosyalarını hazırlayabildiğiniz  ve çıktılarını görselleştirebileceğiniz hızlı bir program.

“PrePoMax ile Burulma Analizi” hakkında 1 yorum

  1. Elinize sağlık. Burulma analizi sonucunda elde etmiş olduğunuz deformasyon değeri yanıltıcı olabilir. Çünkü prepomax dahil olmak üzere çeşitli analiz programlarında gördüğüm üzere dönme deformasyonu esnasında yapının beklenmeyen şekilde radyal yönde deformasyonu da oluşmaktadır. Yani sizin analizinizde olduğu gibi moment verilen eksene dik şekilde bir “şişme” durumu görülmektedir. Ancak bu bir sayısal hatadır. Hatanın sebebi de sonlu elemanlar metodunda yer değiştirme denklemi içerisinde dönme açısı serbestliğinin de bulunmasıdır. Analiz sonuçları incelenirken problemin tipine göre yaklaşımda bulunmak gerekir. Burulma probleminde dönme açısı ve kayma gerilmesi incelenmesi daha anlamlı yorumlar yapmamızı sağlayacaktır. Naçizane tavsiyem çözdüğünüz problemi doğrulamak amacıyla mukavemet dersinde öğrendiğiniz el hesap yöntemlerini kullanarak kıyas yapmanız ve bu kıyaslamayı da anlattığınız yeni bir video ile bizlere daha fazla katkıda bulunmanızdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir